KREVETI PO MERI

Naša firma nudi usluge izrade kreveta po meri. Ako Vam je potreban klasičan krevet za jednu osobu, bračni krevet, krevet na sprat, ili krevet sa fiokama - na pravom ste mestu. Nudimo Vam krevete od punog drveta, furnira, i medijapana, u više od 50 nijansi. Sve krevete dizajniramo u dogovoru sa Vama, kako bismo bili sigurni da će se oni savršeno uklopiti u enterijer Vaše spavaće sobe.

krevet po meri u fazi izrade

Zašto odabrati krevet po meri?

Za početak, navodimo Vam standardne dimenzije koje se koriste pri izradi kreveta. Ovo Vam može koristiti ukoliko se odlučujete za kupovinu kreveta po meri, ali i ukoliko kupujete posteljinu za svoj krevet:

Dimenzije za krevete za jednu osobu

Kreveti za jednu osobu se uglavnom prave u sledećim dimenzijama:
120 x 200 cm
90 x 210cm
90 x 200cm

Dimenzije za bračne krevete

Kada se radi o bračnim krevetima (ili francuskim, kako ih još zovemo), dimenzije variraju zavisno od toga koliko kupci žele komfora. Ovo su standardne dimenzije za bračne krevete:
180 x 200cm
160 x 200cm
140 x 200cm

Dimenzije za dečje krevete

Kreveti za manju decu se obično prave po sledećim dimenzijama:
140 x 70cm
120 x 60cm
120 x 50cm

Kreveti za decu u starijem uzrastu se prave kao i kreveti za jednu osobu, samo manje širine:
80 x 200cm
70 x 160cm

Kako odabrati dimenzije za Vaš krevet po meri

Do sada smo naveli samo standardne širine i dužine kreveta. Na kraju, treba pomenuti i visinu. Standarna visina kreveta je od 40 do 60 centimetara, i ta visina odgovara većini kupaca. Međutim, možda iz bilo kog razloga želite viši ili niži krevet - u tom slučaju je zaista izazov pronaći gotov krevet koji bi Vam, uz pravu visinu, odgovarao i po stilu, dizajnu i ceni. U tome je prednost kreveta po meri. Savetujemo Vam da visinu kreveta odaberete isključivo prema sopstvenim potrebama. Ukoliko Vam je iz bilo kog razoga nezgodno da sednete ili ustanete sa niskog kreveta, odaberite veću visinu. S druge strane, kupci koji su nadprosečno visoki bi trebalo da odaberu malo više krevete kako bi im savršeno odgovarali. Evo još nekih smernica pri odabiru dimenzija:

Dužina kreveta bi trebalo da bude najmanje 20cm veća od visine osobe koja u njemu spava. Zbog toga je veoma teško na tržištu kupiti krevet koji je po dužini kraći od 2 metra. Naravno, za više osobe, krevet bi trebalo da bude i duži.

Širina Vašeg kreveta po meri trebalo bi da zavisi, jednostavno rečeno, od prostora koji Vam je potreban da biste se osećali komforno. Krevet je Vaše sigurno mesto, Vaše omiljeno mesto nakon napornog dana. Savetujemo Vam da ne kupujete krevet u kojem nećete moći da se osećate opušteno. Ukoliko se radi o krevetu za jednu osobu, kao što smo već naveli, najveća standardna širina je 120cm. Ako veličina Vaše spavaće sobe to omogućava, savetujemo da odaberete širi krevet.

Kada se radi o biranju dimenzija za krevet po meri, treba takođe razmišljati i o dušecima. Kao i kreveti, i dušeci takođe imaju neke svoje standardne dimenzije. Srećom, danas naše tržište nudi i dušeke po meri, pa ćete moći da kupite onaj koji će odgovarati Vašem krevetu.